UPDATE: ‘Burnley en Kompany leggen bod neer voor Lukebakio’

UPDATE: ‘Burnley en Kompany leggen bod neer voor Lukebakio’

08-08-2023 23:44 Laatste update: 09-08-2023 08:46
4

Dodi Lukébakio, de 25-jarige rechtsbuiten van Hertha BSC, geniet concrete interesse van het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany. Lukébakio heeft al langere tijd een vertrekwens bij zijn Duitse werkgever. Hertha degradeerde het afgelopen seizoen uit de Bundesliga en komt nu uit in de 2e Bundesliga.

Volgens transferjournalist Sacha Tavolieri is de intersse van Burnley in Lukébakio concreet. Hertha wil 10 miljoen euro ontvangen voor de rechtsbuiten. Tavolieri meldt wel dat Lukébakio heeft aangegeven dat hij niet opnieuw tegen degradatie wil strijden, zoals hij ook het afgelopen seizoen bij Hertha deed.

Lukébakio was een van de weinige lichtpuntjes bij Hertha in het afgelopen seizoen. De rechtsbuiten speelde 32 matches namens Hertha in de Bundesliga, hierin wist hij elfmaal te scoren. Ook leverde de Rode Duivel vier assists af. Lukébakio kreeg een uitnodiging van bondscoach Domenico Tedesco en maakte ook een zeer degelijke indruk bij de Rode Duivels.

Update: Journalist Sacha Tavolieri is met een update gekomen over Dodi Lukebakio. Burnley en Vincent Kompany zouden een bod van elf miljoen euro plus twee miljoen bonussen hebben neergelegd.