Vanhaezebrouck: “Club Brugge heeft makkelijkere tegenstander, bij ons omgekeerd”

Vanhaezebrouck: “Club Brugge heeft makkelijkere tegenstander, bij ons omgekeerd”

08-08-2023 18:45
21

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt vooruit op het Europese tweeluik tegen het Poolse Pogon Szczecin. Vanhaezebrouck denkt dat Gent een aardige uitdaging staat te wachten met de Poolse tegenstander in de derde voorronde van de Conference League.

Vanhaezebrouck is op zijn hoede voor Pogon Szczecin. De Poolse tegenstander werd in het afgelopen seizoen vierde op het hoogste Poolse niveau. "Het is een betere ploeg dan Zilina uit de vorige ronde. Ze zijn individueel sterker, scoren makkelijker”, citeert Het Laatste Nieuws Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck trekt ook de vergelijking met het programma van Club Brugge in de Conference League. “Club Brugge heeft, dénk ik, een makkelijkere tegenstander dan in de vorige ronde, voor ons is het net omgekeerd”, vertelt Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck en Gent zijn bezig aan een aardige winstreeks. De Buffalo’s wisten hun afgelopen vier matchen op rij te winnen. Daar wil Vanhaezebrouck geen verandering in brengen. "Het is de bedoeling om de goede flow waarin we zitten, aan te houden", besluit Vanhaezebrouck.

Gent neemt het woensdagavond op tegen Pogon Szczecin in de Ghelamco Arena. Op donderdag zeventien augustus vindt de returnmatch plaats in Polen. Mocht Gent door weten te stoten naar de laatste Play-Offs voor de Conference League-groepfase dan wacht nog de winnaar tussen FC Dila Gori en APOEL Nicosia.