Standard vindt een totaalpakket in Kanga: Grote, sterke en snelle aanvaller

Standard vindt een totaalpakket in Kanga: "Grote, sterke en snelle aanvaller"

07-08-2023 23:01
17

Met een troosteloze nul op zes op het rapport kon Standard Luik nog wel wat verse impulsen gebruiken. Op dat vlak moet de transfer van Wilfried Kanga de Luikse burger moed geven. Technisch directeur Fergal Harkin heeft alvast hoge verwachtingen.

In een reactie op de clubwebsite schetst Harkin het profiel van de nieuwkomer. "Wilfried is een grote, sterke en snelle aanvaller die ons extra opties zal geven in aanvallend opzicht. Zijn ervaring en positieve agressiviteit zullen extra troeven zijn voor het team", klinkt het opgetogen. Kanga moet op Sclessin vooral de concurrentiestrijd aangaan met Noah Ohio, die zich vorig jaar onderscheidde.

Ervaring kan je hem zeker toedichten. De 25-jarige Kanga voetbalde niet alleen op het hoogste niveau in Turkije en Zwitserland, maar ook in twee topcompetities, meer bepaald de Ligue 1 en de Bundesliga. In die laatste kwam hij vorig seizoen tot 23 wedstrijden voor Hertha BSC, dat weliswaar zakte aan het einde van de rit. Verder kwam Kanga ook twee maal uit voor de Ivoriaanse nationale ploeg.

Een veelscorer kan je de Standard-aanwinst dan weer moeilijk noemen. Slechts één keer eerder lukte hij meer dan vijf competitietreffers. Dat gebeurde in het seizoen 2021-2022, in dienst van Young Boys Bern.