‘Vercauteren (KBVB) praat in Madrid met doelman Courtois over aanvoerderskwestie’

‘Vercauteren (KBVB) praat in Madrid met doelman Courtois over aanvoerderskwestie’

07-08-2023 19:39 Laatste update: 19:41
34

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft de hand uitgestoken naar doelman Thibaut Courtois. Frank Vercauteren, de technisch directeur van de KBVB, is maandag op de luchthaven in Madrid gespot. Vercauteren spreekt voor het eerst met Courtois over de aanvoerderskwestie, weet Het Laatste Nieuws.

Courtois zijn toekomst bij de Rode Duivels is nog steeds niet zeker. De doelman van Real Madrid en bondscoach Domenico Tedesco kregen behoorlijk wat onenigheid over de aanvoerderskwestie. Tedesco uitte zich publiekelijk over het gedrag van Courtois, dit leidde tot grote verbazing van de doelman.

Kevin De Bruyne was afwezig tijdens de interland tegen Oostenrijk, hierdoor moest Domenico Tedesco een keuze maken wie zijn aanvoerder werd. Tedesco koos voor Romelu Lukaku, dit leidde tot onbegrip van Courtois. In diezelfde match werd Courtois gehuldigd voor zijn 100e interland.

Na de match tegen Oostenrijk besloot Courtois niet mee te reizen naar de EK-kwalificatiematch tegen Estland. Tedesco gaf aan dat Courtois deze keuze maakte uit ontevredenheid over de aanvoerderskwestie. Volgens Courtois was de keuze gebaseerd op een knieblessure.