Arteta: We hebben in de voorbereiding veel geoefend om hier klaar voor te zijn

Arteta: "We hebben in de voorbereiding veel geoefend om hier klaar voor te zijn"

06-08-2023 22:09 Laatste update: 07-08-2023 00:02

Mikel Arteta is trots op zijn Arsenal na de spectaculaire zege op Manchester City in de strijd om de Community Shield. Het Arsenal van de Spaanse coach won het duel na strafschoppen op Wembley, mede dankzij een erg late gelijkmaker van Leandro Trossard.

"Dit voelt geweldig", begon Arteta op de persconferentie na de wedstrijd. "Het wordt denk ik niet veel beter dan een prijs winnen op Wembley tegen de beste ploeg ter wereld, en al helemaal niet als je kijkt naar de manier waarop. Dat is enorm veelbelovend. We hadden wat geweldige momenten, voor rust drie grote kansen. Als je die niet afmaakt, weet je wat er kan gebeuren. Een klein foutje op het middenveld en een tel later ligt de bal in het mandje."

Diep in de blessuretijd zorgde Trossard voor de gelijkmaker, waarna Arsenal won na penalty's. "Daarom zijn we hier, om prijzen te winnen voor deze club. De vreugde die je krijgt van het zien van zoveel blije, trotse mensen, opnieuw die verbinding zien en dat op Wembley, dat voelt heel anders. Heel goed, zelfs. Het geeft ons de honger om voor meer prijzen te gaan."

Aaron Ramsdale slaagde erin om een City-strafschop te keren. "Hij was geweldig", zei Arteta. "We hebben in de voorbereiding veel op strafschoppen geoefend om hier klaar voor te zijn."