Catalaanse media in de ban van Neymar: 'Terugkeer naar Barça in de maak'

Catalaanse media in de ban van Neymar: 'Terugkeer naar Barça in de maak'

05-08-2023 23:21
2

Een vermeende terugkeer van Neymar naar FC Barcelona houdt de gemoederen bezig in Spanje. De Qatarese sportjournalist Mabkhout Al-Marri beweert dat de 31-jarige Braziliaan voor een overstap naar Barça staat.

Al-Marri heeft goede banden met de Qatarese leiding van Paris Saint-Germain. Hij was bovendien de eerste die melding maakte van de transfer van Lionel Messi naar Inter Miami FC. Zijn claim over Neymar is daarom groot nieuws in Spanje. Onder meer Mundo Deportivo en Diario SPORT nemen het zeer serieus en schrijven dat een terugkeer van de ster dichterbij is dan ooit.

Dat komt onder meer doordat PSG op het punt staat om Ousmane Dembélé voor vijftig miljoen euro over te nemen van Barcelona. Het zou de La Liga-kampioen de financiële ruimte kunnen geven om op zijn beurt Neymar terug te halen. In het Parc des Princes staan ze sowieso niet onwelwillend tegenover een vertrek van de dribbelaar, wiens komst nooit zo'n groot succes werd als gehoopt, al werd hij vijf keer landskampioen en won hij drie keer de Coupe de France. De Franse fans zijn de grillen van Neymar al enige tijd zat. Hooligans protesteerden zelfs voor zijn huis.

Neymar bewandelde precies zes jaar geleden de omgekeerde weg. PSG lichtte zijn transferclausule van 222 miljoen euro en maakte van hem de duurste speler ooit. Ook nu staat Barcelona machteloos doordat PSG gebruik maakt van een optie in het contract van Dembélé.