'Ploegmaat van De Bruyne mag niet vertrekken bij ManCity, Barça en PSG interesse'

'Ploegmaat van De Bruyne mag niet vertrekken bij ManCity, Barça en PSG interesse'

05-08-2023 18:02

Manchester City verzet zich tegen de interesse van FC Barcelona en Paris Saint-Germain in Bernardo Silva. De Spaanse en Franse kampioen hebben te horen gekregen dat de Portugese spelmaker niet mag vertrekken, meldt Fabrizio Romano.

Bij Barça maakt trainer Xavi zich al langer sterk voor de komst van Silva, de ploegmaat van Kevin De Bruyne. Nu Ousmane Dembélé naar Paris Saint-Germain vertrekt, hopen de Catalanen de financiële ruimte te hebben om de komst van de 28-jarige middenvelder mogelijk te maken. Ook PSG droomt van Silva, hoewel eerder getwijfeld werd of hij zelf oren heeft naar een transfer naar de Parijzenaars.

Als het aan Manchester City ligt dan kan zowel Barcelona als PSG zich de nodige moeite besparen. De Premier League- en Champions League-winnaar ziet Silva als een steunpilaar en wil hem niet laten gaan. De Portugese international kan zelfs een contractvoorstel tegemoet zien, weet Romano. Momenteel ligt hij nog tot medio 2025 vast in het Etihad Stadium.

De positie van Silva zelf wordt daarom cruciaal, maar City is ondertussen glashelder. De technicus werd al vijf keer landskampioen met The Citizens, waarmee hij afgelopen seizoen zelfs de treble veroverde. Hij kwam eerder uit voor Benfica en AS Monaco.