OFFICIEEL: Kaminski maakt droom waar en gaat keepen in Premier League

OFFICIEEL: Kaminski maakt droom waar en gaat keepen in Premier League

04-08-2023 09:32

Op zijn dertigste begint Thomas Kaminski aan het avontuur van zijn leven. De reservedoelman van de Rode Duivels heeft zijn transfer van Blackburn Rovers naar Luton Town afgerond en wordt zo de volgende Belg in de Premier League.

Met een kort filmpje kondigt Luton Town de komst van Kaminski aan. De promovendus kon onze landgenoot afgelopen seizoen van nabij bestuderen, aangezien beide partijen uitkwamen in de Championship. Via de play-offs op Wembley slaagde Luton erin zich voor het eerst in haar geschiedenis te verzekeren van een ticketje Premier League. Het is de zoveelste stap in het geweldige parcours van de traditieclub, die in 2014 nog kampioen werd op het vijfde (!) niveau.

Kaminski maakt vanaf nu dus deel uit van dat sprookjesverhaal. De Antwerpenaar maakte drie jaar lang het mooie weer bij Blackburn, waar hij steevast eerste keuze was. Nu wacht eindelijk die felbegeerde Premier-League-droom. In ons land trok hij de handschoenen aan voor K. Beerschot V.A., OH Leuven, RSC Anderlecht, KV Kortrijk en KAA Gent.

Bij Luton Town moet Kaminski de opvolger worden van een andere oude bekende uit het Belgische voetbal, Ethan Horvath. De ex-doelman van Club Brugge kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor The Hatters, maar keerde deze zomer terug naar moederclub Nottingham Forest.