Xavi hoopvol over Dembélé en dringt aan op transfers: 'Barça komt wat tekort'

Xavi hoopvol over Dembélé en dringt aan op transfers: 'Barça komt wat tekort'

30-07-2023 14:00

Xavi is gematigd tevreden na de ruime zege van FC Barcelona op Real Madrid in de Verenigde Staten. Hoewel de Catalanen met 3-0 aan het langste eind trokken, dringt de trainer aan op meer aankopen.

Xavi erkent dat de zege enigszins geflatteerd is. "Het was een gelijkwaardige wedstrijd. We speelden tegen de meest fysieke tegenstander ter wereld, dus soms hadden we de bal en soms moesten we lijden", zegt de trainer, geciteerd door AS. "Real heeft een grotere selectie, met meer fysieke en technische spelers. We probeerden dominant te zijn met onze speelwijze, maar veel zaken kunnen nog beter. Ik ben wel tevreden, het was een mooie show."

De twintigjarige Fermín López was een opvallend gezicht. De aanvallende middenvelder scoorde met een schitterende uithaal en gaf ook nog een fraaie assist op Ferran Torres. Xavi bevestigt dat López bij de selectie blijft. "Hij is een speler die ik leuk vind. Hij gaat diep, hij heeft een pass en hij heeft overzicht. Hij heeft ook een goed schot en is vrijwel tweebenig. Fermín heeft talent. Hij heeft honger en is gretig. Als ik dat zie op de training, verdien je minuten. Ik vertel spelers altijd dat het afhangt van hun mentaliteit. Het bevalt me wat ik van hem zie. Vandaag maakte hij het verschil en dit seizoen kan hij van waarde zijn."

De doorstroom van jeugdspelers is belangrijk voor Barcelona, mede door de financiële beperkingen. Toch hoopt Xavi nog enkele nieuwe spelers te mogen verwelkomen. "Hopelijk kunnen we versterkingen halen, want we komen wat tekort. De technisch directeur weet dat en de president ook." 

Dembélé
Bovendien zou Ousmane Dembélé kunnen vertrekken. Paris Saint-Germain wil de transferclausule in het contract van de vleugelaanvaller lichten. "Ousmane heeft het potentieel om de beste speler van de wereld te worden. Hij is enorm belangrijk voor mij. Hij is blij, dat geeft me vertrouwen. Maar we kunnen de markt niet beheersen. Het is de keuze van de speler, maar hij is gelukkig hier."