'Buffon (45) gaat op korte termijn einde van iconische loopbaan aankondigen'

'Buffon (45) gaat op korte termijn einde van iconische loopbaan aankondigen'

30-07-2023 13:00
2

Gianluigi Buffon gaat op korte termijn het einde van zijn iconische voetballoopbaan aankondigen. Dat meldt Matteo Moretto, journalist van Relovo. De inmiddels 45-jarige doelman speelde de afgelopen twee seizoenen voor zijn eerste liefde: Parma

Buffon maakte eind 1995 zijn debuut voor Parma in de Serie A. De legendarische keeper speelde uiteindelijk zeven seizoen voor de club in zijn eerste termijn, alvorens hij voor meer dan vijftig miljoen euro naar Juventus vertrok. Bij de Oude Dame groeide hij uit tot een clubicoon. Buffon keepte liefst 657 wedstrijden voor de club, waarin hij 322 keer zijn doel schoon hield. 

Na zeventien jaar bij Juventus maakte Buffon, die daarnaast 176 keer uitkwam voor het nationale elftal van Italië, een uitstapje naar Paris Saint-Germain. Daar stond hij twee seizoenen onder de lat, alvorens hij weer terugkeerde bij Juve. In 2021 streek hij weer neer bij Parma om zodoende de cirkel rond te maken. 

Buffon, die nog een contract heeft tot medio 2024, moet het afscheid nog officieel bevestigen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. De afgelopen jaargang was de sluitpost, mede vanwege blessureleed, goed voor zeventien wedstrijden in de Serie B.