Benteke blikt terug op Aston Villa: “Mooiste periode van mijn carrière”

Benteke blikt terug op Aston Villa: “Mooiste periode van mijn carrière”

29-07-2023 19:35
2

Christian Benteke, de spits van D.C. United, blikt terug op zijn hoogtijdagen bij Aston Villa. Benteke wist met Aston Villa erg veel indruk te maken in de Premier League, de spits scoorde erop los. Volgens Benteke was zijn tijd bij Aston Villa de mooiste uit zijn carrière.

Benteke genoot zijn jeugdopleiding bij Standard en KRC Genk. Uiteindelijk verliet hij in 2012 Genk voor Aston Villa, waar hij drie seizoenen in de punt van de aanval stond. “Ik kwam vanuit een klein land België, ik was 22 jaar en onbekend. Ik kwam met veel dromen om een superster te zijn in de Premier League”, deelt Benteke via de officiele kanalen van Aston Villa.

Benteke is dankbaar voor zijn periode bij Aston Villa. “Ik ben dankbaar voor die drie jaar, ik heb ontzettend veel mooie herinneringen en die zal ik altijd bij me dragen. Het was de beste tijd van mijn voetbalcarrière”, besluit Benteke.  

Benteke speelde uiteindelijk 101 officiele wedstrijden namens Aston Villa. De voormalige Rode Duivel wist daarin 49 doelpunten te maken. Ook leverde Benteke twaalf assists af aan zijn ploegmaats bij Aston Villa.