OFFICIEEL: Aké verlengt tot 2027 bij Manchester City na winnen van treble

OFFICIEEL: Aké verlengt tot 2027 bij Manchester City na winnen van treble

29-07-2023 12:57 Laatste update: 13:10

Nederlander Nathan Aké heeft zijn handtekening onder een vernieuwd contract gezet bij Manchester City. De verdediger, die het afgelopen seizoen een belangrijke rol speelde bij het winnen van de treble, staat nu tot 2027 onder contract bij The Citizens.

Manchester City laat via de officiële kanalen weten dat Aké langer bij de club blijft. De ploegmaat van Kevin De Bruyne kwam het afgelopen seizoen tot 41 optredens en wist daarin drie keer te scoren. City beschrijft de Nederlander als 'een van de meest betrouwbare spelers in de Premier League'. "Dit is de beste club in de wereld, daar bestaat geen twijfel over", reageert Aké op zijn verlenging. "Het is voor mij de perfecte omgeving om mijzelf te verbeteren." Aanvankelijk liep het contract van Aké tot 2025 door. 

Directeur voetbalzaken Txiki Begiristain is blij met de verlenging van Aké. "We zijn zeer te spreken over de ontwikkeling van Nathan. Het is geweldig nieuws dat hij een langere verbintenis met ons aangaat. Er bestaat geen twijfel over dat hij zeer belangrijk was voor ons in het afgelopen seizoen. Wij geloven echter dat hij nóg beter kan. Hij heeft alles in huis wat wij van een verdediger willen. Hij is professioneel en wil altijd leren, perfecte omstandigheden voor Pep Guardiola."