'Kessié (Barcelona) trekt richting Juventus in huurdeal met verplichte koopoptie'

'Kessié (Barcelona) trekt richting Juventus in huurdeal met verplichte koopoptie'

25-07-2023 12:45

FC Barcelona en Juventus hebben een akkoord bereikt over een transfer van Franck Kessié, meldt La Gazzetta dello Sport. De Italianen moeten alleen nog een persoonlijke overeenstemming met de 26-jarige middenvelder zien te vinden.

Als alles rond komt, verkast Kessié voor één seizoen op huurbasis naar Juventus. De Oude Dame bedingt een verplichte optie tot koop voor een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro. Nu de clubs eruit zijn, gaat Juve de gesprekken met de entourage van de Ivoriaan opstarten.

Barcelona en Juve zijn beiden op tour in de Verenigde Staten. Donderdag spelen beide clubs in Los Angeles, waardoor de Italianen dan een ontmoeting met Kessié willen inplannen. De middenvelder kent de Serie A vanuit zijn periode bij AC Milan goed en staat naar verluidt open voor een transfer, indien zijn kansen bij Barcelona verder afnemen.

Kessié speelde in zijn eerste seizoen bij Barcelona weliswaar 43 wedstrijden, in het merendeel van de duels was hij invaller. In totaal scoorde hij drie keer en was hij driemaal aangever.