'Man City gaat Aké belonen met megadeal ondanks mogelijke komst Gvardiol'

'Man City gaat Aké belonen met megadeal ondanks mogelijke komst Gvardiol'

25-07-2023 10:45
2

Nathan Aké staat op het punt om een nieuw megacontract te tekenen bij Manchester City. Dat meldt De Telegraaf. De Premier League- en Champions League-winnaar wil de Nederlandse verdediger belonen voor zijn ijzersterke ontwikkeling.

Aké was het afgelopen seizoen als linksback een vaste waarde in de sterrenformatie van Pep Guardiola. De 28-jarige Oranje-international gaat tot de twee bestbetaalde Nederlandse voetballers in de Premier League behoren, samen met Virgil van Dijk. Volgens De Telegraaf komt Aké bij City in een categorie met spelers die meer dan 150.000 euro per week verdienen. Dat komt neer op ongeveer acht miljoen euro per jaar. Door bonussen kan het jaarinkomen van Aké zelfs richting de tien miljoen euro gaan. 

Niemand minder dan Guardiola wees de clubleiding van The Citizens op het belang van Aké, die momenteel nog tot medio 2025 vastligt in het Etihad Stadium. Niet voor niets stelde de manager hem meteen weer op in de Champions League-finale tegen Inter, nadat hij pas net hersteld was van een blessure. "Ik had er weken uit gelegen, dus om juist voor de finale weer het sein te krijgen dat ik zou starten was een enorme oppepper voor me. Ik vond dat geweldig van de coach en gelukkig wonnen we die finale tegen Inter ook. Voor mij was dat een perfecte dag."

Aké maakt zich ook weinig zorgen over de mogelijke komst van Josko Gvardiol van RB Leipzig. "Het is juist goed voor de ploeg. Dit is hoe deze club opereert. Nieuwe spelers toevoegen, zorgen dat iedereen op zijn tenen moet lopen en een sfeer creëren waarin iedereen zich weer wil bewijzen."