'Augsburg kijkt naar de JPL en gaat voor Antwerp-verdediger Bataille'

'Augsburg kijkt naar de JPL en gaat voor Antwerp-verdediger Bataille'

22-07-2023 19:32 Laatste update: 19:48
13

Na een sterk seizoen waarin het de titel wist te pakken staat Royal Antwerp FC voor een pittige transferzomer waarin heel wat pionnen kunnen vertrekken. Onder andere Jean Butez en Arthur Vermeeren werd gelinkt aan een transfer, maar ook Jelle Bataille kan andere oorden opzoeken.

Het Duitse FC Augsburg is op zoek naar een nieuwe rechtsachter en volgens het lokale Augsburger Allgemeine is Bataille één van de opties om dat manco op te lossen. Aanvankelijk dacht men nog aan Louis Patris van Oud-Heverlee Leuven, maar die heeft inmiddels voor RSC Anderlecht gekozen.

Na verder speuren op de Belgische markt is men uiteindelijk bij Bataille gekomen, die bij Antwerp nog maar een contract heeft tot medio 2024. Zijn contractsituatie heeft de Duitse club overtuigd dat de rechtsachter ook een haalbare pion is deze zomer.

Bataille begon het afgelopen seizoen ook niet als basispion bij Antwerp, maar slaagde er toch in zich in de eerste elf te werken. Hij kwam uiteindelijk aan 44 partijen, waarin hij goed was voor één doelpunt en zes assists.