Hoefkens na 1-1 tegen Hertha: “Precies de partij die Standard nodig had”

Hoefkens na 1-1 tegen Hertha: “Precies de partij die Standard nodig had”

22-07-2023 12:29

De Jupiler Pro League gaat bijna opnieuw van start. Het seizoen 2023-2024 wordt volgend weekend op gang getrapt. De clubs trachten nog de laatste voorbereidingen positief af te ronden om zich dan volledig te focussen op de openingsspeeldag. Standard speelde gisteren nog tegen Hertha Berlijn. 

De zomer van 2023 bleek een woelige periode te zijn voor iedereen die Standard een warm hart toedraagt. De club verloor haar coach, Ronny Deila, aan Club Brugge en haalde uiteindelijk Carl Hoefkens als vervanger. Hoefkens is alvast tevreden over de voorbereidingen die hij met zijn team heeft kunnen afwerken. 

Ook uit het gelijkspel tegen Hertha heeft Hoefkens de nodige lessen getrokken. "Het soort wedstrijd dat we nodig hadden in deze fase van onze voorbereiding”, klinkt het bij Hoefkens in L’Avenir. "We hadden zo'n wedstrijd nodig, die op sommige momenten allesbehalve vriendschappelijk was. In de eerste helft was het moeilijk om de juiste posities en ruimte tussen de linies te vinden, omdat de tegenstander een goed blok had," legde coach Hoefkens uit.