Braziliaan Neymar blikt terug op pijnlijkste moment: 'Voelde als een begrafenis'

Braziliaan Neymar blikt terug op pijnlijkste moment: 'Voelde als een begrafenis'

20 juli - 23:59
7

Neymar heeft teruggeblikt op het pijnlijkste moment uit zijn leven. Naar eigen zeggen was dat het WK-duel in Qatar met Kroatië. 

In de slotminuut van de verlenging in de kwartfinale zette Neymar Brazilië op voorsprong, waardoor zijn land zich zou gaan plaatsen voor de halve finale. In de 117e minuut viel echter de gelijkmaker, waarna Kroatië alsnog won na strafschoppen.

"Ik kan je niet vertellen wat er door mijn hoofd ging", aldus Neymar in gesprek met YouTuber Casimiro. "Het was zeker de meest pijnlijke nederlaag uit mijn carrière. Het deed me veel pijn dat mijn droom op niets uitliep. Ik had liever niet gescoord, want dan bleef het 0-0 en verloor ik met penalty's, in plaats van hoe het nu ging. Het is een pijn die alleen de spelers en staf kunnen begrijpen."

De balgoochelaar van Paris Saint-Germain vervolgt: "Het was het ergste moment van mijn leven. Het voelde als een begrafenis. Iemand huilde aan de ene kant van je, iemand anders huilde aan de andere kant. Het was vreselijk, een gevoel dat ik niet nog eens wil meemaken."