KAA Gent wint zeer kansrijke oefenmatch tegen Volendam met uitblinker Fofana

15-07-2023 18:03
18

KAA Gent heeft de oefenmatch tegen het Nederlandse FC Volendam met 2-1 gewonnen. Spits Hugo Cuypers en aanvallende middenvelder Andrew Hjulsager waren de doelpuntenmakers. Het werd een kansrijke match tegen de Eredivisionist.

Bij Gent kregen meerdere spelers rust in verband met de zware oefenstage. De eerste kans van de match was voor Volendam, maar Gent wist al snel meerdere kansen bij elkaar te spelen. De kansen leverden weinig op totdat Malick Fofana Cuypers bereikte die via een kopbal wist te scoren.

Fofana bleek een plaag voor Volendam en maakte een sterke indruk bij Gent. Het tweede doelpunt van De Buffalo’s kwam voort uit een hoekschop. De bal belandde bij Hjulsager, de middenvelder wist via een laag schot de doelman te verschalken. Hiermee bepaalde hij de ruststand van 2-0.

In de tweede helft stuurde Gent meer jonkies het veld in. Gent kreeg opnieuw meerdere kansen, maar de scherpte voor de goal ontbrak. Volendam wist zich nog wel op het scorebord te tonen via een zeer fraai doelpunt van Fiemawhle. Volendam bepaalde direct ook de eindstand 2-1 voor Gent.

Opstelling KAA Gent: Davy Roef (46’ Paul Nardi), Joseph Okumu (76’ Brian Agbor), Bram Lagae (76’ Loris Henry), Tsuyoshi Watanabe (76’ Alessio Castro-Montes), Hyun-Seok Hong (76’ Keegan Jelacic), Julien de Sart (C) (76’ , Matisse Samoise (38’ Yari Stevens), Andrew Hjulsager (62’ Justin Munezero), Pieter Gerkens (62’ Matias Fernandez-Pardo), Malick Fofana (76’ Igbokwe Goodluck), Hugo Cuypers (76’ Ahmed Abdullahi)