Ook Arsenal pakt uit met transfer Rice: 'Kan niet wachten op de prijzen'

Ook Arsenal pakt uit met transfer Rice: 'Kan niet wachten op de prijzen'

15-07-2023 15:25
1

In navolging van West Ham United heeft ook Arsenal de recordtransfer van Declan Rice bevestigd. The Gunners deden dat liefst vijf uur later dan de stadgenoot, maar wel met een heuse liveshow. De 24-jarige middenvelder tekent een contract voor vijf jaar in het Emirates Stadium.

De Londense clubs verbreken meerdere records met de deal, waarmee naar verluidt 124 miljoen euro is gemoeid. Rice is nu de duurste uitgaande transfer van West Ham en de grootste aankoop van Arsenal. Daarnaast mag hij zich de duurste Britse voetballer ooit noemen. 

Arsenal pakte zaterdag dan ook groot uit met de komst van de Engelse international. In een live-video leek manager Mikel Arteta een tactische bespreking te gaan houden, maar hij verwelkomde Rice. "Dit is mijn eerste dag, ik kijk ernaar uit om met jullie te spelen. Ik heb gezien wat jullie de afgelopen seizoenen gedaan hebben, ik kan niet wachten om te starten en een paar prijzen te winnen met elkaar", liet Rice weten.

Ook Timber, die vrijdag al werd gepresenteerd kwam aan het woord. De oud-verdediger van Ajax benadrukte dat het een eer was om voor The Gunners te gaan spelen.