OFFICIEEL: Arsenal legt recordbedrag op tafel voor zeer gewilde Rice

OFFICIEEL: Arsenal legt recordbedrag op tafel voor zeer gewilde Rice

15-07-2023 10:16

West Ham United heeft het recordvertrek van Declan Rice naar Arsenal officieel gemaakt. Volgens de laatste berichtgeving moeten The Gunners 123 miljoen euro overmaken naar zijn oude club West Ham United. Rice is daarmee de duurste Britse speler ooit in de Premier League.

De transfersoap van Rice is daarmee eindelijk afgerond. Arsenal was al de gehele transferperiode in de markt, maar de club kreeg genoeg concurrentie van onder andere Bayern München en Manchester City. Rice maakte er zelf geen geheim van dat hij graag de overstap naar Arsenal wilde maken. Rice is naast Kai Havertz en Jurriën Timber de derde cruciale zomeraanwinst voor het elftal van Mikel Arteta.

Naast de duurste Britse speler ooit in de Premier League, is de komst van Rice ook een clubrecord voor Arsenal. Nog nooit telden The Gunners zoveel geld neer voor één speler. Met Rice, Havertz en Timber gaat Arsenal proberen het kampioenschap in de Premier League nu wel te pakken. Vorig seizoen werden de Londenaren nog afgetroefd Manchester City. 

In totaal speelde Rice meer dan 245 wedstrijden voor The Hammers. West Ham wilde Rice in ieder geval niet verkopen, vertelt voorzitter David Sullivan. "Ik wil duidelijk maken dat we hem niet wilden verkopen. Ons idee was een team om hem heen bouwen en hem een geweldig contract voor de toekomst aanbieden. Declan wilde deze uitdaging, dus dan gunnen we hem dat."

Ook trainer David Moyes kan niet anders dan lovend zijn over Rice. "Ik wil hem persoonlijk bedanken voor alles wat Declan voor de club heeft gedaan. Natuurlik is het jammer dat we gedag moeten zeggen, tegen iemand die zoveel heeft gedaan voor de club. Maar ook wij moeten vooruit kijken."