Dolberg en Anderlecht beleven erg zware oefenmatch tegen Slavia Praag

14-07-2023 19:24
166

RSC Anderlecht heeft de vriendschappelijke match tegen Sparta Praag met 0-6 stevig verloren. De wedstrijd tegen Sparta Praag was direct ook de afsluiting van de oefenstage, tijdens de match speelden ook nieuwkomers Kasper Dolberg en Louis Patris mee.

De oefenmatch bestond uit drie helften van 45 minuten. Anderlecht startte de wedstrijd met een sterke formatie. Paars-wit leed in de eerste negentig minuten drie tegendoelpunten. De doelpunten waren onnodig en kwamen tot stand via persoonlijke fouten.

Onnodige fouten
Een te korte terugspeelbal van Sardella werd onderschept waardoor doelman Coosemans een penalty veroorzaakte. De strafschop werd benut en halverwege de match was er opnieuw verwarring achterin bij Anderlecht tussen Coosemans en N’Diaye waardoor de doelman gemakkelijk verschalkt werd.

Het derde tegendoelpunt was ook onnodig te noemen, debutant Louis Patris wilde zichzelf laten zien, maar ging te gretig naar de bal via een tackle in het zestienmetergebied. Dit leverde opnieuw een penalty op voor Slavia Praag, die benut werd door Krejci, de speler maakte zo een hattrick.

Zware benen
Tijdens de laatste 45 minuten kwamen er meer jonkies bij paars-wit in de ploeg. De oefenstage leek zijn tol te eisen bij Anderlecht want via twee tegenstoten maakte Slavia Praag de 0-4 en de 0-5. Slavia wist ook nog de 0-6 te maken, opnieuw via een strafschop. Anderlecht kon hier verder niet veel tegenover zetten.

Tijdens de match waren de ogen vooral gericht op de nieuwe spits Kasper Dolberg. De Deense spits kon zichzelf niet onderscheiden met doelpunten maar liet zich toch goed zien als targetman. Anderlecht had uiteindelijk te veel moeite om zijn spits te bereiken.