Weken van de waarheid voor Yaremchuk: 'Misschien toch vertrek bij Club Brugge'

Weken van de waarheid voor Yaremchuk: 'Misschien toch vertrek bij Club Brugge'

12-07-2023 22:16
24

Het is nog maar de vraag wat er met Roman Yaremchuk zal gebeuren bij Club Brugge. De aanvaller wist vorig seizoen niet te overtuigen en werd al gelinkt aan een vertrek bij Blauw-Zwart. Volgens Francky Dury staat de Oekraïner nu voor de weken van de waarheid.

Yaremchuk werd afgelopen zomer met grote verwachtingen in huis gehaald en kostte de Bruggelingen zo'n zestien miljoen euro. Hij wist zich echter niet in de basis te werken en was veelal bankzitter bij Blauw-Zwart. Onder Ronny Deila krijgt hij nu een nieuwe kans, al is het volgens Dury niet ondenkbaar dat Yaremchuk deze zomer toch vertrekt.

"Momenteel probeert Deila Thiago te integreren en ondertussen ook vertrouwen te geven aan Yaremchuk", weet hij bij Krant van West-Vlaanderen. "Het is nu aan Yaremchuk om het tijdens de voorbereiding te tonen. Als hij de kansen nu niet grijpt, zal er twijfel komen en wordt misschien een transfer overwogen. Je ziet dat hij enorm veel twijfelt. Hij kreeg vorig seizoen van alle coaches krediet maar bleef toch kansen missen", klinkt het.

De concurrentie bij Club Brugge is voorin ook niet min. Naast nieuweling Igor Thiago moet Yaremchuk ook nog afrekenen met de concurrentie van Ferran Jutgla, Romeo Vermant en ook nieuwkomer Victor Barbera.