Club Brugge zoekt doelman: nu in de schaduw van Mignolet, maar ooit eruit treden

Club Brugge zoekt doelman: nu in de schaduw van Mignolet, maar ooit eruit treden

10-07-2023 23:10 Laatste update: 12-07-2023 13:52
9

In de hoop de teleurstellende campagne 2022-2023 door te spoelen rondde Club Brugge deze zomer al enkele veelbelovende transfers af. Aangezien de mercato nog tot eind augustus loopt, staat het in de sterren geschreven dat daar nog namen bij komen. Hoe dan ook heeft Club nood aan een nieuwe doelman als back-up voor Simon Mignolet. VoetbalPrimeur.be steekt een handje toe en stelt acht kandidaten voor.

Club Brugge hoopt haar kern nog op verschillende posities te versterken, maar een reservekeeper is ongetwijfeld één van de topprioriteiten. De voorbije maand moest Blauw-Zwart immers twee van haar sluitposten uit het hoofd zetten. Senne Lammens besloot zijn contract op Jan Breydel niet te verlengen en tekende daarop bij concurrent Royal Antwerp FC. In het geval van Joe Bursik was de pechduivel ermee gemoeid. De Amerikaanse youngster kreeg af te rekenen met een zwaar kruisbandletsel, waardoor hij maanden aan de kant zal staan.

Het Brugse bestuur greep al tijdelijk in door oude rot Sammy Bossut enkele weken bij de groep te laten aansluiten. Hij is echter allerminst een oplossing op de lange termijn. De voorwaarden voor de job ogen overigens niet zo eenvoudig. Club zoekt een doelman die bereid is om in de schaduw van Mignolet te acteren, aangezien de Limburger nog steeds de onbetwiste nummer één zal zijn. De vraag is vervolgens wat er met Bursik gebeurt. Als die zijn oude niveau terugvindt, kan hij op termijn in de voetsporen van Mignolet treden. Of kiest Club eieren voor haar geld en haalt het nu al een jongeling met voldoende kwaliteit om het stokje op een dag over te nemen? Omdat die evenwichtsoefening behoorlijk delicaat is, springt VP.be graag in de bres!

Noah Atubolu (SC Freiburg – 20 jaar)
Voorlopig is het nog wachten op zijn Bundesliga-debuut, maar in de Europa League mocht de talentvolle Duitser al eens proeven van het grote werk. Tegen Qarabag moest hij zich één maal omdraaien (1-1). Op het afgelopen EK voor beloften was Atubolu de vaste man onder de dwarsligger bij onze oosterburen. Interessant profiel, wat ook RSC Anderlecht niet ontgaan is. Als Club wil toeslaan, zal het zich wel mogen haasten. Naar verluidt zijn de onderhandelingen over een verlengd verblijf in Freiburg vergevorderd.  

Vasilis Barkas (transfervrij – 30 jaar)
Geboren in Nederland, maar met Griekse roots. Nu Barkas inmiddels op tram 3 zit, kan het hem aan ervaring niet ontbreken. Vorig seizoen keepte hij nog zowat alle wedstrijden bij Utrecht FC. Toch gingen beide partijen uit elkaar. Voordien vertolkte Barkas de rol van doublure al eens bij Celtic FC. Als hij daar nog steeds voor open staat, zou hij de ideale aanvulling kunnen zijn voor Mignolet, in afwachting tot Bursik opnieuw wedstrijdfit is.

Mads Hermansen (Brondby – 22 jaar)
Met zijn 1,85 meter is de Deen niet van de grootsten, maar ondertussen vormt hij wel al twee jaar een vaste waarde in de Superligaen. Zoveel doelmannen lopen er niet rond op deze aardbol die al op hun twintigste hun debuut bij de profs mochten vieren. Het gaat bijzonder snel, want ook bij de nationale ploeg is Hermansen nu al opgeklommen tot reserve voor Kasper Schmeichel. Aangezien die laatste stilaan in de herfst van zijn carrière is beland, zou het rijk-Hermansen binnenkort wel eens gekomen kunnen zijn.

Marko Ilic (KV Kortrijk – 25 jaar)
Een tussenin-figuur: niet bitter jong, maar evenmin op leeftijd. Tweeënhalf jaar lang toonde Ilic zich één van de beste doelmannen uit de JPL, tot Bernd Storck prompt voor de onervaren Tom Vandenberghe koos. Het voorbije half jaar zocht de Serviër daarom zijn heil in een uitleenbeurt aan Colorado Rapids. Over de grote plas moest hij echter tweede viool spelen. Aangezien de bruggen met Kortrijk opgeblazen lijken, kan Club eventueel eenvoudig een slag slaan.

Radoslaw Majecki (AS Monaco – 23 jaar)
Nog zo’n talentvolle keeper die zijn sporen reeds verdiende in ons land en klaar lijkt voor een stap hogerop. Bij Cercle Brugge maakte Majecki de hoge verwachtingen die hem al enige tijd achtervolgen, volledig waar. Ondanks de aanvallend ingestelde filosofie van zijn ploeg hield hij toch negen keer de nul. Intussen is de Pool teruggekeerd naar moederclub Monaco, maar daar is de concurrentie moordend. Een (gevoelige) overstap naar Club, dan maar?

Kjell Peersman (PSV – 19 jaar)
Onze piepjonge landgenoot wordt al enige tijd aangekondigd als een topper-in-spe. Bij PSV is men zich daar ter dege bewust van. In het tweede elftal heeft Peersman zijn stekje al beet, maar aan het einde van het afgelopen seizoen mocht hij ook bij de grote jongens al twee keer op de bank zitten. Hem losweken uit Eindhoven zal geen sinecure zijn, maar misschien kan Club Brugge wel een mooi project voorschotelen met Mignolet als gedroomde mentor.

Arnau Tenas (transfervrij – 22 jaar)
Vaste kracht bij Barça B en geregeld op de bank van de A-ploeg, maar Marc-André Ter Stegen uit de elf spelen is nu eenmaal een monumentale klip om te ronden. En dus heeft Tenas besloten om zijn jeugdliefde de rug toe te keren. Sinds begin juli is de Catalaan vrij om te gaan en te staan waar hij wil. Leidt die status hem tot in Brugge? Ook in zijn geval zou het aantrekkelijk zijn om nog één of twee jaartjes te leren van Mignolet, om vervolgens op eigen benen te staan.

Kacper Tobiasz (Legia Warschau – 20 jaar)
Een laatste, aanstormende youngster die vroeg of laat potten belooft te breken. Bij Legia, de runner-up van de voorbije Ekstraklasa, neemt Tobiasz sinds vorige zomer de honneurs waar onder de dwarsligger. Die ervaring op jonge leeftijd zal hem ongetwijfeld van pas komen in de toekomst. De nummer-één-positie bij Club Brugge komt nog wat te snel, maar opnieuw kan deze Pool een ideaal mandje zijn om eieren in te leggen voor de langere termijn.