Matthys in de wolken met komst Foulon: Al ervaring in binnen- en buitenland

Matthys in de wolken met komst Foulon: "Al ervaring in binnen- en buitenland"

08-07-2023 10:31
1

KV Mechelen heeft zich vrijdag verzekerd van haar derde zomertransfer. Met Daam Foulon keert een Belgische vleugelverdediger terug naar zijn geboortestad. Sportief directeur Tim Matthys is erg opgetogen over zijn komst.

KV Mechelen verwacht veel van haar kersverse aanwinst. "Daam deed al ervaring op in binnen- en buitenland, een nieuwe surplus voor ons team", vertelt Matthys op de clubwebsite. Afgelopen winter dacht geel-en-rood ook al aan een overstap van Foulon, "maar toen was het momentum niet goed. Toen we nu een poging waagden, voelden we meteen dat de sterren goed stonden voor een overgang."

In Italië heeft Foulon de nodige bagage opgebouwd. In het seizoen 2020-2021 kwam hij 23 keer voor Benevento uit in de Serie A, waarvan ongeveer de helft van de tijd als basisklant. Nadien zakte hij met de provincieclub mee naar de Serie B. Daar werd Foulon een vaste waarde. "We kregen wel nog af te rekenen met concurrentie, maar Daam wilde gewoon voor geel en rood spelen. Dat gaf mij een zeer goed gevoel. Hij zal ons veel bijbrengen", klinkt Matthys overtuigd.

Ook Foulom zelf is helemaal in de wolken met zijn overstap. Als rasechte Mechelaar kan dat ook niet anders. "Ik wilde absoluut voor Malinwa spelen. Het voelt alsof de verloren zoon weer thuis is", reageert hij kort op zijn transfer.