'Middenvelder Reijnders (AZ) dicht bij overstap naar AC Milan'

'Middenvelder Reijnders (AZ) dicht bij overstap naar AC Milan'

05-07-2023 18:26

De kans is groot dat Tijjani Reijnders AZ verruilt voor AC Milan. De 24-jarige Nederlandse middenvelder heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Italiaanse grootmacht. Ook de clubs kruipen naar elkaar toe qua transfersom, zo stelt De Telegraaf. Wanneer het daadwerkelijk tot een transfer komt dan wordt Reijnders ploegmaat van Charles De Ketelaere, Divock Origi en Alexis Saelemaekers

Voor Reijnders ligt een contract tot medio 2028 klaar in San Siro. "Er is concrete interesse van AC Milan. We zitten nu in de fase dat de clubs met elkaar in gesprek zijn", zegt vader en zaakwaarnemer Martin in de ochtendkrant.

Volgens De Telegraaf bedroeg het eerste voorstel van I Rossoneri zestien miljoen euro, plus bonussen. Dat werd door technisch directeur Max Huiberts van AZ afgeslagen. De Alkmaarders willen in totaal 25 miljoen euro. Inmiddels naderen de clubs elkaar. Het verschil zou nog 'enkele miljoenen' zijn, maar van beide kanten is er de bereidheid om eruit te komen.

Daarmee staat Reijnders voor een bijzonder fraaie transfer na een ijzersterk seizoen bij AZ. De ploeg van Stefano Pioli eindigde het afgelopen seizoen als vierde in de Serie A en reikte tot de halve finale van de Champions League.

Reijnders was ook gewild door Napoli en Fiorentina. Voor de komst van Sven Mislintat toonde Ajax eveneens serieuze belangstelling.