Verbaast mij niet dat meer grote namen voor Saoedi-Arabië kiezen

"Verbaast mij niet dat meer grote namen voor Saoedi-Arabië kiezen"

05-07-2023 10:00
8

Saoedi-Arabië haalt meer en meer sterren binnen. Onder meer Jota, Brozovic, Benzema, Kanté, Koulibaly, Firmino en Ronaldo zijn al gezwicht voor de oliedollars. Besnik Hasi was zelf jarenlang actief in het land en verwacht nog meer vuurwerk. 

"Het verbaast mij niet dat er steeds meer grote namen voor de overstap naar Saoedi-Arabië kiezen", aldus Hasi bij Het Laatste Nieuws. "Dit is de uitvoering van een strategisch plan dat al een aantal jaren geleden is opgesteld. Alles gebeurt hier onder de noemer ‘Vision 2030', met als ultiem doel het WK voetbal naar Saoedi-Arabië te halen. Het opsmukken van de eigen competitie is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel in."

Saoedi-Arabië geeft veel geld uit, maar dat is volgens Hasi niet zonder idee. "Er wordt zeker goed betaald en er wordt héél veel geld gespendeerd. Maar het is niet dat de clubeigenaars gewoon zakken vol geld op tafel zetten. Alles wordt netjes geregeld. En de voorzitters van de club zijn vaak hoogopgeleide mensen. Je komt niet aan het hoofd van een club zonder universitair diploma. En voorzittersverkiezingen vinden om de vier jaar plaats. Dat zorgt voor duidelijkheid."

Hasi was zelf van 2018 tot 2021 coach bij Al-Raed. Daarna was hij een jaar actief bij Al-Ahli. Momenteel heeft hij geen club.