OFFICIEEL: Firmino tekent na 362 Liverpool-wedstrijden contract in Saudi-Arabië

OFFICIEEL: Firmino tekent na 362 Liverpool-wedstrijden contract in Saudi-Arabië

04-07-2023 23:50
1

Roberto Firmino is officieel speler van Al Ahli. De club uit Saudi-Arabië maakt de transfer dinsdagavond wereldkundig. Firmino was transfervrij na zijn vertrek bij Liverpool

Het contract van Firmino liep eind juni af bij Liverpool. Een transfervrije overtocht naar Al Ahli hing al een poosje in de lucht, maar is nu dus definitief beklonken. De 31-jarige Braziliaan tekent bij zijn nieuwe werkgever een contract voor drie jaar. 

Zodoende gaat Firmino na acht jaar bij Liverpool aan de slag bij een nieuwe club. De aanvaller maakte in 2015 de stap naar Anfield, waar hij al snel uitgroeide tot een hele belangrijke schakel, die zeer geliefd was bij het publiek. In totaal speelde hij liefst 362 wedstrijden voor The Reds. Daarin was hij goed voor 97 doelpunten en 71 assists. Hij werd er landskampioen en won er de Champions League. 

Bij Al Ahli komt hij samen te spelen met doelman Édouard Mendy. De Senegalees kwam onlangs over naar Chelsea. Eerder trokken onder anderen Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'golo Kanté en Ruben Neves al naar Saudi-Arabië.