'Kersverse aanwinst Dortmund Nmecha stuit op kritiek vanwege homofobe berichten'

'Kersverse aanwinst Dortmund Nmecha stuit op kritiek vanwege homofobe berichten'

04-07-2023 09:35 Laatste update: 09:44
48

Borussia Dortmund voelt zich genoodzaakt om te reageren op de ophef rondom aanwinst Felix Nmecha. De 22-jarige middenvelder, die overkwam van VfL Wolfsburg, haalde het nieuws door vermeende berichten van homofobe aard.

Dortmund neemt Nmecha voor dertig miljoen euro over van Wolfsburg. Bij de achterban van Die Schwarzgelben klonk kritiek, omdat de Duitser in het verleden homofobe en transfobe berichten op Twitter zou hebben gedeeld. "We zijn ons daarvan bewust", reageren CEO Hans-Joachim Watzke en president Reinhold Lunow op de clubsite.

"We weten dat deze aanstaande transfer de afgelopen dagen ook kritiek heeft gekregen vanwege twee internetberichten die door Felix zijn gedeeld. Daardoor was het voor ons belangrijk om intensief met de speler te praten over zijn geloof en waarden. Felix is erg jong, zijn religie zit diep in hem geworteld en hij is - net als wij allemaal - zeker niet foutloos."

Dortmund is er zeker van dat Nmecha qua normen en waarden bij de club past. "Hij heeft ons volledig overtuigd in de intensieve gesprekken dat hij geen transfobe of homofobe overtuigingen heeft. Felix heeft zelf benadrukt dat hij alle mensen respecteert en liefheeft, ongeacht huidskleur, religie of seksuele geaardheid."