OFFICIEEL: Dortmund betaalt miljoenen voor broer van Lukas Nmecha

OFFICIEEL: Dortmund betaalt miljoenen voor broer van Lukas Nmecha

03-07-2023 22:26

Borussia Dortmund heeft Felix Nmecha gepresenteerd. De 22-jarige middenvelder komt over van VfL Wolfsburg en kost Dortmund volgens diverse Duitse media ongeveer 25 miljoen euro. Felix is de broer van ex-Anderlecht-spits Lukas Nmecha.

Nmecha wordt beschouwd als de opvolger van Jude Bellingham, die onlangs voor meer dan honderd miljoen euro de overstap maakte naar Real Madrid. De fysiek sterke middenvelder doorliep diverse jeugdelftallen van Manchester City en beschikte daarmee over een aardig CV. "Een eersteklas opleiding", aldus sportief directeur Sebastian Kehl op de clubsite. 

"We zijn blij dat opnieuw een international van Duitsland voor ons kiest en we zijn ervan overtuigd dat de ontwikkeling van Felix nog niet voorbij is", adlus Kehl. "Felix is een snelle, technisch vaardige en fysiek sterke speler die ons middenveld zowel aanvallend als verdedigend zal verrijken."

Nmecha is dolblij met zijn nieuwe werkgever, die eind vorig seizoen op een haar na naast het Duitse landskampioen greep. "Borussia Dortmund is een geweldige club die ik al van kinds af aan volg. Ik ben blij om hier te zijn en wil helpen de doelen te bereiken in de Bundesliga, de DFB-Pokal en de Champions League. Ik hoop dat de fans me de kans geven om hen beter te leren kennen."

Controverse
Niet iedereen is even blij met de komst van Nmecha. Een aantal Dortmund-fans ziet hem liever niet komen. Hij wordt namelijk beschuldigd van het plaatsen van homofobe en transfobe dingen op social media.