'Dortmund heeft Bellingham-vervanger binnen, komst Álvarez nog niet van de baan'

'Dortmund heeft Bellingham-vervanger binnen, komst Álvarez nog niet van de baan'

03-07-2023 14:03

Borussia Dortmund heeft de opvolger van Jude Bellingham binnen. Felix Nmecha komt over van VfL Wolfsburg, melden onder meer BILD en Sky Sport.

Nmecha staat voor de zware uitdaging om de naar Real Madrid vertrokken Bellingham te doen vergeten in het Signal Iduna Park. Die Borussen betalen, inclusief bonussen, zo'n 30 à 32 miljoen euro voor de 22-jarige middenvelder. Hij ondergaat maandag de medische keuring, waarna de transfer wordt afgerond. Felix is de broer van voormalig RSC Anderlecht-speler  Lukas Nmecha.

Nmecha was het afgelopen seizoen een steunpilaar bij Wolfsburg, waarvoor hij drie keer scoorde en zes assists gaf in dertig Bundesliga-duels. Toch verzetten de fans van Dortmund zich tegen zijn komst. De eenmalig Duits international deelde in het verleden een video, waarin de vader van een transgender kind belachelijk wordt gemaakt. In gesprek met de clubleiding nam Nmecha echter de twijfels weg, schreven Duitse media. "Hij is gewoon een normale jongen, een normale jonge voetballer", zei algemeen directeur Hans-Joachim Watzke tegen de Süddeutsche Zeitung.

Naast Nmecha heeft Dortmund ook de komst van Álvarez nog niet volledig uit het hoofd gezet, meldt Sky. De Duitse topclub leek zich eerder nog terug te trekken, omdat het prijskaartje van Ajax voor de Mexicaan te gortig was.