OFFICIEEL: Lommel SK ziet Anello richting Sparta verhuizen

OFFICIEEL: Lommel SK ziet Anello richting Sparta verhuizen

02-07-2023 19:31

Agustin Anello heeft afscheid genomen van Lommel SK. De 21-jarige aanvaller trekt naar het Nederlandse Sparta Rotterdam en tekent een contract tot medio 2026, met een optie voor nog een seizoen. 

Sparta maakt de transfer zondagmiddag wereldkundig via de officiële kanalen. De Amerikaanse vleugelaanvaller streek op jonge leeftijd neer in Europa. In 2019 ging hij aan de slag bij Lommel, waarvoor hij twee jaar later zijn debuut in de hoofdmacht maakte. In totaal speelde hij 42 wedstrijden voor de club. Daarin was hij goed voor zeven doelpunten en vijf assists. 

Afgelopen seizoen kwam hij nog even op huurbasis uit voor het Kroatische Hajduk Split. Na dertien duels liep die verhuurperiode af, waarna Sparta hem definitief besloot over te nemen. "We zijn heel erg blij dat we Agustin welkom kunnen heten bij Sparta", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp in een bericht op de clubsite.

"In Nederland kijken we naar versterkingen, maar ook buiten ons land lopen er spelers rond die aantrekkelijk zijn voor Sparta. Met zijn goede techniek en aanvallende dreiging was Agustin één van de spelers die ons opviel bij Lommel en de laatste maanden bij Hajduk Split. Met zijn komst krijgen we aan de zijkant nog meer mogelijkheden en we zijn blij dat Agustin zich de komende jaren aan ons verbindt.”