Saudi-Arabië blijft aanlokkelijk voor spelers: Een full house

Saudi-Arabië blijft aanlokkelijk voor spelers: "Een full house"

02-07-2023 18:16

Saudi-Arabië domineert de laatste weken het voetbalnieuws en voor de Nederlandse voetballer Roly Bonevacia is dat niet geheel verrassend. De ex-speler van Ajax en Roda JC speelde bij meerdere clubs in het Midden-Oosten en hij maakte het nodige mee daar.

Volgens Bonevacia is het voetbal in Saudi-Arabië niet te vergelijken met de sfeer in Europa. "Destijds kregen clubs een bonus van de league of de prins als er drieduizend mensen in het stadion zaten", vertelt de middenvelder tegen Voetbal International. Maar dat konden clubs natuurlijk op allerlei manieren beïnvloeden. Clubs betaalden mensen om te komen. Dan konden ze zeggen: "Kijk eens, een full house."

Ook zijn landgenoot Dries Saddiki speelt na een periode bij Willem II in Saudi-Arabië. De middenvelder had nog een leuke interactie met Cristiano Ronaldo. "Ik raakte tijdens een wedstrijd geblesseerd. Ik kon echt niet meer opstaan en bleef liggen. Dus Ronaldo vroeg hoe het nu met me ging en of ik nog last had. Daarna maakte hij nog een dolletje: 'Je was zeker tijd aan het rekken'. Hij begon toen hard te lachen."