Koulibaly (ex-KRC Genk) legt keuze en plannen met Saudische miljoenen uit

Koulibaly (ex-KRC Genk) legt keuze en plannen met Saudische miljoenen uit

30-06-2023 22:22
2

Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk) heeft verschillende redenen voor zijn overstap van Chelsea naar het Saudi-Arabische Al Hilal. De verdediger geeft aan dat zowel religieuze als financiële redenen een rol speelden.

"Als moslim ben ik in het juiste land", aldus Koulibaly in gesprek met Corriere dello Sport. "Ik ben een van de eersten die in deze groeiende competitie gaat spelen. Ik hoop hier sportgeschiedenis te kunnen schrijven."

Bij Al Hilal ontvangt Koulibaly zo'n dertig miljoen euro per jaar. "Ik kan mijn hele familie helpen, van mijn ouders tot mijn neven en nichten. Daarnaast kan ik de activiteiten van mijn vereniging in Senegal ondersteunen. We zijn begonnen met het bouwen van een kinderziekenhuis in het dorp waar mijn ouders zijn geboren."

Niet al het geld dat Koulibaly verdient, geeft hij uit aan zichzelf of zijn familie. "Mijn broers en ik zijn vorige week naar Dakar gegaan om de eerste steen van het ziekenhuis te leggen. Minstens vijftien dorpen zullen hiervan profiteren. Veel mensen daar moeten nu nog een uur reizen als ze een ziekenhuis nodig hebben. Nu moet de overheid ons nog ondersteunen met voldoende artsen. Ik heb veel andere ideeën. We willen investeren in Senegal en daarna in de rest van West-Afrika."