Ook geen kapiteinsband bij Real Madrid voor Courtois, 4 spelers met voorrang

Ook geen kapiteinsband bij Real Madrid voor Courtois, 4 spelers met voorrang

29-06-2023 10:25 Laatste update: 15:00
37

De nieuwe aanvoerder van Real Madrid voor het aankomende seizoen is bekend. Na het vertrek van Karim Benzema krijgt de ervaren Nacho Fernandez de band om zijn arm. Daarmee grijpt Thibaut Courtois na de aanvoerderskwestie bij de Rode Duivels opnieuw naast het aanvoerderschap.

De inmiddels 33-jarige Nacho, die onlangs zijn handtekening zette onder een nieuw contract bij Real Madrid, krijgt zodoende de voorkeur bij Luka Modric. De Kroatische middenvelder is reserve-aanvoerder. Dani Carvajal en Toni Kroos zijn respectievelijk de derde en vierde aanvoerder van de Spaanse grootmacht. 

Voor Nacho is het een groot persoonlijk succes. De verdediger, die al zijn hele carrière uitkomt voor Real Madrid, was afgelopen seizoen nog de vierde aanvoerder. Benzema, die onlangs naar Saudi-Arabië vertrok, was toen de captain

De 24-voudig Spaans international speelde tot op heden 213 wedstrijden voor De Koninklijke, waarmee hij vijf keer de Champions League won en zich drie keer kroonde tot kampioen van Spanje.