'Real Madrid breekt contract open en neemt clausule van één miljard op'

'Real Madrid breekt contract open en neemt clausule van één miljard op'

28-06-2023 13:20

Eduardo Camavinga gaat zijn contract bij Real Madrid openbreken en verlengen. De twintigjarige middenvelder, die bij De Koninklijke voornamelijk als linkervleugelverdediger wordt gebruikt, blijft tot medio 2028 verbonden aan Real.

Camavinga ligt nog tot de zomer van 2027 vast in Madrid, maar Real wil er zeker van zijn dat de Fransman niet tussentijds vertrekt. De Madrilenen laten een ontsnappingsclausule van één miljard euro opnemen in de nieuwe verbintenis van Camavinga, meldt Marca. Ook kan het talent een forse salarisverhoging tegemoet zien.

Real is ook bezig om de contracten van Vinícius Júnior, Rodrygo en Éder Militão te verlengen. Naar verluidt is De Koninklijke met alle vier de spelers al rond, maar wordt er tot een later moment deze zomer gewacht om de nieuwe verbintenissen wereldkundig te maken. Luka Modric en Toni Kroos hebben onlangs al hun handtekening gezet onder een nieuw contract.

Camavinga speelt sinds de zomer van 2021 voor Real, dat hem voor 31 miljoen euro overnam van Stade Rennes. Tot dusver speelde hij 99 officiële duels voor Real, waarin hij twee keer scoorde en vier assists afleverde.