Boëtius (Ex-Genk) maakt gebruik van degradatieclausule en vertrekt transfervrij

Boëtius (Ex-Genk) maakt gebruik van degradatieclausule en vertrekt transfervrij

26-06-2023 18:32
1

Hertha BSC heeft afscheid genomen van Jean-Paul Boëtius, de ex-speler van KRC Genk. De 29-jarige middenvelder had nog een doorlopend contract tot de zomer van 2025, maar maakt gebruik van een clausule in zijn contract.

Boëtius tekende in augustus 2022 bij Hertha en liet in zijn verbintenis opnemen dat hij bij een degradatie transfervrij kon vertrekken. Dat scenario is uitgekomen: Hertha eindigde het afgelopen seizoen als laatste in de Bundesliga en komt volgend seizoen uit op het tweede niveau. In totaal speelde Boëtius 21 wedstrijden voor de club uit Berlijn.

Op deze manier neemt Boëtius ook afscheid van zijn ploegmaat, de Rode Duivel Dodi Lukébakio. Lukébakio heeft zelf ook aangegeven dat hij niet van plan is mee te degraderen met Hertha en open staat voor een nieuw avontuur. 

Het is nog niet bekend waar Boëtius zijn loopbaan gaat voortzetten. "We willen Djanga bedanken voor zijn inzet voor Hertha BSC en wensen hem het allerbeste in toekomstige carrière, zowel sportief als privé", laat sportief directeur Benjamin Weber op de clubkanalen weten. 

Boëtius heeft voor meerdere clubs gespeeld, de speler kwam is opgeleid bij Feyenoord en kwam onder meer uit voor FC Basel, FSV Mainz 05, KRC Genk en Hertha BSC.