Amuzu en Stassin pikken goaltje mee in forfaitzege van Anderlecht in Oudenaarde

Amuzu en Stassin pikken goaltje mee in forfaitzege van Anderlecht in Oudenaarde

24-06-2023 22:05 Laatste update: 22:38
9

RSC Anderlecht heeft haar eerste oefenpartij met het oog op het komende seizoen succesvol afgerond. Op het veld van KSV Oudenaarde werd het 0-5. Met Francis Amuzu en Lucas Stassin wisten twee spelers die waarschijnlijk deze zomer nog vertrekken, hun doelpuntje mee te pikken.

Voor Brian Riemer en co was het de eerste afspraak van de nieuwe campagne. Tegenstander Oudenaarde komt uit in Tweede Nationale. Het klasseverschil werd al vroeg duidelijk. Amuzu trapte vrij ongevaarlijk op doel, maar de thuiskeeper liet het leer uit z'n handen tegen de touwen glippen. Anderlecht eiste nadien de bal op, zonder al te zeer tempo te maken. Aan het einde van de eerste helft werd het wel nog 0-2. Stassin, die nadrukkelijk in de belangstelling van KVC Westerlo staat, plaatste de bal beheerst binnen.

Zoals gebruikelijk in oefenwedstrijden verscheen na rust een volledig nieuw elftal tussen de lijnen bij paars-wit. Met een van zijn eerste balcontacten maakte Luca Monticelli er onmiddellijk 0-3 van. Een tiental minuten later maakte diezelfde Noor er 0-4 van. Toen ook Nilson Angulo nog z'n goaltje meepikte, zat het zwaarste erop. Nadien verdween het ritme helemaal uit de partij, mede door de verzengende hitte. 

Met deze 0-5 heeft Anderlecht haar voorbereidingscampagne op de juiste wijze ingezet. Toch is er nog veel werk aan de winkel, vooral in de bestuurskamer. Jesper Fredberg is bezig met verschillende transferdossiers, maar voorlopig streek er nog geen enkele nieuwkomer neer op Neerpede.