'Dortmund wil Bellingham-vervanger voor 30 miljoen overnemen van Wolfsburg'

'Dortmund wil Bellingham-vervanger voor 30 miljoen overnemen van Wolfsburg'

23-06-2023 19:16

Borussia Dortmund toont interesse in aanvallende middenvelder Felix Nmecha. Die Borussen zijn concreet voor Nmecha, die over moet komen van VfL Wolfsburg. Dat meldt de Wolfsburger Allgemeine Zeitung (WAZ).

Nmecha heeft al een gesprek gehad met de technische beleidsbepalers in het Signal Iduna Park. Ook sprak hij via Zoom met trainer Edin Terzic. Dortmund moet wel de buidel trekken, want de enkelvoudig Duits international kost ongeveer dertig miljoen euro. De vice-kampioen van de Bundesliga ziet in hem de ideale opvolger van Jude Bellingham, die voor meer dan honderd miljoen euro naar Real Madrid vertrok.

Nmecha was het afgelopen seizoen goed voor drie goals en zes assists in dertig competitieduels. Wolfsburg pikte de technisch begaafde en fysiek sterke middenvelder twee jaar geleden transfervrij op bij Manchester City. In diezelfde zomer werd ook broer Lukas Nmecha overgenomen van The Citizens. Nu lijken de twee dan toch gescheiden te worden. Volgens WAZ is een transfer van Felix Nmecha naar Dortmund op handen, al tonen Manchester United en Newcastle United ook interesse.

Naast Nmecha hoopt Dortmund ook nog altijd op de komst van Edson Álvarez. De club is met Ajax in onderhandeling over een transfer van de Mexicaan, die tussen de 35 en 40 miljoen kost.