OFFICIEEL: Cercle verliest jeugdproduct, Vanhoutte zet stap naar Union

OFFICIEEL: Cercle verliest jeugdproduct, Vanhoutte zet stap naar Union

22-06-2023 18:07
5

Geen Karel Geraerts meer aan het roer bij Union Saint-Gilloise, maar het leven in het Dudenpark gaat uiteraard verder. Zo heeft de club zich donderdag versterkt met Charles Vanhoutte. De middenvelder stapt over van Cercle Brugge.

Union bouwde de spanning rond de transfer graag even op. In de namiddag stuurde het een foto van een stel benen en een geel-blauwe supporterssjaal, zonder daarbij een gezicht in beeld te laten. Het bijschrift klinkt al even cryptisch: 'De sjaal is terug'. Een tiental minuten later bracht het sociale-media-team vervolgens bevestiging: Vanhoutte is een Unionist.

Op z'n 24e acht de geboren Kortrijkzaan de tijd gekomen om Cercle achter zich te laten, waar hij zowat zijn hele voetballersbestaan heeft afgewerkt. Nadat hij doorstroomde uit de jeugdreeksen, was Vanhoutte de laatste jaren een vaste waarde in de groen-zwarte kern, op een korte verhuurperiode aan AFC Tubize na. 

Vorig seizoen kwam Vanhoutte het vaakst in actie, met 1858 speelminuten in de JPL, verspreid over 21 basisplaatsen en 11 invalbeurten. Nu gaat hij de uitdaging aan bij Union. Vanhoutte komt het best tot zijn recht als middenvelder, onder meer dankzij zijn sterke fysieke capaciteiten. Naar verluidt hadden ook KAA Gent en KVC Westerlo interesse, maar Union heeft dus aan het langste eind getrokken.