Saoedi-Arabië huisvest 3 van de top 10 bestbetaalde voetballers ter wereld

Saoedi-Arabië huisvest 3 van de top 10 bestbetaalde voetballers ter wereld

21-06-2023 13:40

Langzaam maar zeker trekken topspelers naar de Saudi Professional League. De clubs uit Saoedi-Arabië zijn niet zuinig en strooien met zeer riante salarissen. Ondertussen zijn 3 van de 10 bestbetaalde voetballers ter wereld te vinden in de Saudische competitie. Dat meldt SportItalia-correspondent Tancredi Palmeri.

De onbetwiste nummer 1 is grootverdiener Kylian Mbappé. De aanvaller van Paris Saint Germain verdient in totaal maar liefst 93 miljoen euro per jaar. Op nummer 2 en 3 staan Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) en Karim Benzema (Al-Ittihad), die elk een salaris van 75 miljoen euro per jaar opstrijken.

Nu is ook bekend dat N'Golo Kanté richting de Saudi Professional League gaat. De middenvelder gaat bij Al-Ittihad een prima salaris verdienen van 25 miljoen euro per jaar. Daarmee staat Kanté op de 7e plek van de bestbetaalde spelers ter wereld.

Kanté wordt daarmee de collega van Benzema. De twee gaan proberen het kampioenschap van Al-Ittihad club te behouden. Al-Nassr werd met Ronaldo tweede in de competitie.