Geen kroon op interlandcarrière Modric: Spanje wint Nations League na penalty's

Geen kroon op interlandcarrière Modric: Spanje wint Nations League na penalty's

18 juni - 23:31 Laatste update: 23:31
5

Spanje heeft zich zondagavond in De Kuip ten koste van Kroatië gekroond tot de nieuwe winnaar van de Nations League. De Spanjaarden waren op basis van de kansen de betere ploeg, maar wisten 120 minuten lang niet te scoren. Het duel draaide uiteindelijk uit op strafschoppen, die beter werden genomen door de Spanjaarden. 

In De Kuip in Rotterdam lieten vooral de Kroatië-fans zich net als afgelopen woensdag gelden. Waar de sfeer op de tribune spectaculair was, gold dat niet echt voor de eerste helft. Spanje werd na tien minuten spelen zeer gevaarlijk toen Dominik Lovakovic de bal uit zijn handen liet glippen. De doelman herstelde zich echter goed. 

Spanje was twee minuten later opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar Gavi schoot naast. Het daaropvolgende halfuur was Kroatië beter, maar ondanks speldenprikjes van Andrej Kramaric en Mario Pasalic wist het niet door te drukken. 

Na een uur spelen lieten beide landen zich weer gelden op aanvallend vlak. Marco Asensio kopte een voorzet van Jordi Alba over, waarna ook Pasalic een goede kopkans kreeg. Bij Spanje werd Ansu Fati halverwege de tweede helft in de ploeg gebracht. De vleugelaanvaller van FC Barcelona kreeg in de absolute slotfase een gigantische kans, maar zijn poging werd van de lijn gehaald.

Geen doelpunten, enkel vanop de stip
De laatste poging in de reguliere speeltijd kwam van Asensio. Daarna was het tijd voor de verlenging. Daarin was de ploeg van bondscoach Luis de la Fuente gevaarlijker. Invaller Dani Olmo, tussen 2015 en 2020 speler van het Kroatische Dinamo zagreb, kreeg in de eerste verlenging nog een grote kans, maar hij schoot over. Ook in het tweede gedeelte waren het de Spanjaarden die het meest nadrukkelijk opzoek gingen naar een treffer, maar die kwam er niet. 

Zodoende draaide de wedstrijd uit op strafschoppen. Nikola Vlasic, Joselu, Marcelo Brozovic, Rodri, Modric, Mikel Merino schoten allemaal raak, waarna Lovro Majer miste voor Kroatië. Asensio en Perisic schoten vervolgens binnen, waardoor Amyeric Laporte de winst kon bezegelen. Hij schoot op de paal, maar daarna verzuimde ook Dražen Petrović raak te schieten.