Kroatische bondscoach wil Modric helpen aan Nations League: Kroon op zijn werk

Kroatische bondscoach wil Modric helpen aan Nations League: "Kroon op zijn werk"

18-06-2023 16:21

Kroatië neemt het zondagavond in de finale van de Nations League op tegen Spanje en bondscoach Zlatko Dalic hoopt de eerste prijs in de voetbalgeschiedenis van het land binnen te slepen. De bondscoach wil dat Luka Modric bij de nationale ploeg kan afsluiten met een prijs.

Dalic spreekt op het persmoment in aanloop naar het duel met Spanje, dat in de halve finale met Italië afrekenende. De Kroaten zullen in De Kuip worden aangemoedigd door flink wat fans. "Deze wedstrijd leeft heel erg in Kroatië. Het zegt voldoende dat er 25.000 Kroaten naar Rotterdam zijn afgereisd", meent Dalic. "We hebben een fantastisch WK achter de rug. Dat team is intact gebleven."

De 37-jarige Modric speelde een vrijwel foutloze wedstrijd tegen Oranje. De Kroatische vedette moet worden beloond met een prijs, vindt Dalic. "Hij benadert elke training, elke wedstrijd en elk toernooi extreem professioneel en hij wordt daarvoor beloond. Luka doet alles op het hoogste niveau. Als wij de Nations League winnen, zou dat de kroon op het werk zijn voor hem én de rest van de ploeg. We hebben al zilver en brons gewonnen (WK 2018 en 2022, red.), nu wordt het tijd voor goud", besluit de bondscoach.