Van Dessel (21) aanvoerder bij STVV in oefenmatch: “Jongensdroom, is een eer”

Van Dessel (21) aanvoerder bij STVV in oefenmatch: “Jongensdroom, is een eer”

17-06-2023 20:40

Stan van Dessel, de 21-jarige centrale middenvelder van STVV, reageert op de voorbereiding van STVV voor het aankomende Jupiler Pro League seizoen. Van Dessel mocht de aanvoerdersband dragen tijdens de met 1-3 gewonnen oefenwedstrijd tegen Zepperen.

Van Dessel droeg op 21-jarige leeftijd de band tegen Zepperen en reageert zeer content op dit gegeven. “Ja dat is natuurlijk leuk om die band te mogen dragen, als kleine jongen droom je daar natuurlijk van. Ik ben al even in de club en het is een eer om de band voor Sint Truiden te mogen dragen”, vertelt Van Dessel voor de camera van STVV.

Van Dessel blikt ook vooruit op wat hij van zichzelf verwacht binnen het team van STVV.  “Dit jaar zeker mijn doel om spelverdeler te worden, ik hoop dat ik dit jaar heel veel kan bijbrengen bij de ploeg met veel assists en hopelijk af en toe een goaltje”, deelt Van Dessel.

Van Dessel is ook positief over wat STVV nu laat zien, terwijl ze pas vijf dagen in de voorbereiding zitten. “We hebben nog maar vijf dagen getraind en er zit al redelijk wat voetbal in, dingen die we allemaal getraind hebben. Ik hoop dat dit een goed begin was naar de rest van het seizoen”, vertelt Van Dessel.

Uiteindelijk wordt van Dessel gevraagd hoe STVV volgend seizoen wil gaan voetballen in de Jupiler Pro League. “Heel mooi en efficiënt voetbal”, besluit Van Dessel.