Deschacht, Buffel en jonge Rode Duivels: “Ze kennen onze carrière

Deschacht, Buffel en jonge Rode Duivels: “Ze kennen onze carrière"

15-06-2023 10:08

Het is bijna zover … De Belgische beloften trekken donderdag naar Israël als laatste voorbereiding op het echte werk. 21 juni beginnen ze eraan. Olivier Deschacht en Thomas Buffel zijn alvast klaar om de jonge Rode Duivels naar succes te loodsen.

In een interview met de Gazet van Antwerpen blikken assistent-bondscoaches Olivier Deschacht en Thomas Buffel vooruit op het toernooi met de Belgische beloften. Het zijn twee ervaren rotten die zelf een aantal interlands op hun naam hebben staan. “De jongens weten wel wat wij gepresteerd hebben in onze carrières”, klinkt het bij Buffel. “Ik vind het altijd mooi als de aanvallers na de training tips komen vragen. Bij Olivier zijn dat dan eerder de verdedigers. Dat evenwicht zit goed.”

Jacky Matthijsen zou het duo veel vertrouwen en verantwoordelijkheid geven. “Het is sowieso fijn om die verantwoordelijkheid te krijgen”, vertelt Buffel. “De bondscoach durft ook dingen aan te passen op ons aangeven. Of we zelf ambities hebben als hoofdcoach? Ik heb onlangs mijn Pro License-diploma gehaald. Veel zal afhangen van de treinen die passeren. Maar ik ben heel blij met het project hier bij de beloften”, aldus Buffel. 

Of Deschacht ambitie tot bondscoach heeft, daar gaat hij liever niet op in. “Ik heb die vraag al zo vaak gekregen… Maar eerlijk? Ik weet het echt niet. Ik voel me zo goed in deze rol. En het leuke is dat we hier ook geen heel seizoen zitten. Ik heb meer dan twintig jaar gevoetbald. Nu élke dag over voetbal moeten praten, dat zou ik niet zien zitten.”