Doku heeft Tedesco er graag bij: “Zijn manier van spelen past bij me”

Doku heeft Tedesco er graag bij: “Zijn manier van spelen past bij me”

14-06-2023 18:30
1

Jérémy Doku denkt niet meer aan blessures. De focus ligt nu volledig op de nationale ploeg om uiteindelijk ook Domenico Tedesco te overtuigen. De voormalige winger van RSC Anderlecht gaat in gesprek met RTBF.

Doku geeft meteen aan dat het contact met de nieuwe bondscoach uitstekend is. Na een teleurstellend WK in Qatar lijkt Tedesco alle Rode Duivels toch meteen te charmeren. "De manier waarop hij speelt past goed bij me”, klinkt het in een interview met de nieuwsdienst. 

“Ik kan zowel links als rechts spelen, maar ik geef de voorkeur aan links. Daar heb ik meer reflexen. Ik ben fit en ik wil speeltijd krijgen”, gaat Doku verder. “Roberto Martinez? Hij is degene die me zijn vertrouwen heeft gegeven. Ik verwijt hem helemaal niets voor de speeltijd die ik kreeg. Misschien liet ik niet genoeg zien wat hij wilde," vervolgde hij.

De Rode Duivels en Doku spelen zaterdag en komende dinsdag twee duels in de EK-kwalificatie. Tedesco is momenteel volop bezig met de voorbereiding voor het duel met Oostenrijk van zaterdag. De week erop trekken de Rode Duivels naar Estland. Een zes op zes is meer dan haalbaar.