UPDATE: ‘Tweedeklasser Virton sluit deal met Kanté en consorten’

UPDATE: ‘Tweedeklasser Virton sluit deal met Kanté en consorten’

14-06-2023 14:36 Laatste update: 27-06-2023 21:12
2

Het Belgische voetbal zou er zomaar een bijzonder gekende clubeigenaar bij kunnen krijgen. Niemand minder dan N'Golo Kanté staat op het punt om zich in te kopen. Zijn doelwit? Excelsior Virton, net gedegradeerd uit de Challenger Pro League.

Het klinkt erg onwaarschijnlijk, maar journalist Sacha Tavolieri is er rotsvast van overtuigd dat Kanté straks zijn intrede maakt in het Belgische voetbal. Niet als speler, maar wel als investeerder. Samen met enkele zakenpartners is hij bereid om mede-eigenaar te worden van Virton. Die club eindigde afgelopen seizoen als twaalfde en laatste in de Challenger Pro League. Vanaf deze zomer zal het daarom op amateurniveau moeten uitkomen, hoewel Virton er via de rechtbank alles aan doet om alsnog aan boord te blijven.

De kans lijkt echter reëel dat het profverhaal voor even geschreven is in de Belgische Ardennen. Dat lijkt geen euvel voor Kanté. De Franse international en spelers van Chelsea FC zou de faciliteiten in Virton zelfs al komen bekijken zijn. Zijn aanbod om de meerderheid van de aandelen over te nemen zou de huidige eigenaar, de excentrieke Flavio Beca, overtuigd hebben. Die laatste heeft de Belgische voetbalbond zelfs al op de hoogte gebracht van de nakende overeenkomst. Intussen moet Beca wel nog enkele juridische zaken afhandelen.

Update: Sacha Tavolieri is met een update gekomen over Ngolo Kanté en Virton. Een deal lijkt enkel nog een kwestie van tijd.