Akpala als interim-coach bij KV Kortrijk: Ik ben nog steeds dezelfde

Akpala als interim-coach bij KV Kortrijk: "Ik ben nog steeds dezelfde"

13-06-2023 12:29 Laatste update: 12:43

KV Kortrijk is maandag aan de voorbereiding begonnen met Joseph Akpala (36) als T1. De Nigeriaan benadrukt dat het om een tijdelijke oplossing gaat, al geniet hij wel van dit avontuur. 

"Je mag kiezen wat je tegen me zegt. Coach of Joseph, ik ben nog steeds dezelfde", lacht Akpala bij Het Nieuwsblad. "Samen met Jimmy Hempte en Kurt Berton willen we voorlopig de spelers alles geven wat ze nodig hebben. Ze zijn niet bezorgd over de huidige situatie, maar het zou leuk zijn voor hen mochten ze ook wat duidelijkheid krijgen. Ik geloof dat de club alles doet voor hen en binnenkort met positief nieuws zal komen."

De vraag is wel of Akpala in dat plaatje past. "Hoe mijn toekomst er dan uitziet? Ik heb nog een contract, maar weet ook dat er een nieuwe hoofdcoach zal worden aangesteld. Ik bekijk dan of ik blijf of andere uitdagingen aanga. Ik wil nu nog niet perse T1 worden, maar ooit wel. Ik ben jong en moet nog vele dingen leren. We zien wel hoe het loopt."

Inmiddels zou de overname van KV Kortrijk bijna rond zijn. Vincent Tan gaat de club voor ongeveer zeventien miljoen euro verkopen aan een Amerikaanse investeerder.