Harelbeke, gratis seizoenabonnementen: “Mensen hebben het niet altijd makkelijk”

Harelbeke, gratis seizoenabonnementen: “Mensen hebben het niet altijd makkelijk”

10-06-2023 21:18

Over het algemeen wordt alles steeds duurder, zo ook de abonnementen bij de voetbalclubs, behalve bij KRC Harelbeke. Elke inwoner van Harelbeke kan het komende seizoen volledig gratis naar de thuiswedstrijden van de ‘Ratjes’ komen.

Het aanbod van de voetbalclub, die uitkomt in de 2e Belgische afdeling, is niet alleen geldig voor alle inwoners van Harelbeke, maar ook voor de inwoners van de buurtgemeenten. Sportief directeur Dino Rogiers reageert op de bijzondere actie. “In het verleden vroegen we slechts 80 euro voor de 17 competitiewedstrijden. Maar we zien dat mensen het niet altijd even makkelijk hebben om zelfs dat bedrag neer te tellen, of een los ticket van 10 euro aan de deur te kopen. Daarom doen we de actie”, deelt Rogiers via de website van Harelbeke.

Rogiers vertelt verder over het belang van de supporters voor Harelbeke. “We houden het voetbal zo democratisch en toegankelijk voor iedereen. En als club zien we wat graag meer supporters in het Forestiersstadion. Het is een inspanning voor ons, maar één die we graag doen. KRC heeft nog altijd een mooie achterban. Voetbal wordt gespeeld op het veld, maar de beleving daarrond is onlosmakelijk met elkaar verbonden”, besluit Sportief directeur Rogiers.