Kiyine reageert na ongeval, OHL begint aan unieke samenwerking

Kiyine reageert na ongeval, OHL begint aan unieke samenwerking

09-06-2023 11:28
10

Oud-Heverlee Leuven heeft een beslissing genomen over Sofian Kiyine. De middenvelder veroorzaakte eind maart een zwaar ongeval, waarbij hij in een sporthal belandde. OHL heeft nu besloten om in te grijpen.

De club kondigde via de officiële kanalen aan dat het met het VIAS Insitute heeft besloten om als eerste Belgische club het voortouw te nemen om spelers extra te begeleiden naar verkeersveiliger gedrag. Het hele team zal nu lessen krijgen rond verkeersveiligheid.

Daar stopt het niet bij, want nieuwe aanwinsten en jonge spelers die van OHL hun eerste wagen krijgen zullen nu ook gerichte coaching en rijlessen krijgen van het instituut.

Kiyine
Daarnaast zal OHL ook Kiyine begeleiden, geeft CEO Peter Willems aan. "Sofian zal een specifiek traject volgen bij VIAS, laat vrijwillig een alcoholslot installeren, gaat de jeugd in Flémalle ondersteunen en engageert zich als vrijwilliger in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers", klinkt het. De middenvelder krijgt ook een zware boete van de club, waarvan een groot deel geschonken wordt aan Ouders van Verongelukte Kinderen.

"Ik ben me heel hard bewust van wat het ongeval teweeg heeft gebracht en vooral dat een groot drama vermeden werd", reageert Kiyine. "Dit heeft me heel hard aangegrepen want dit past totaal niet bij de persoon die ik ben. Ik excuseer me dan ook bij iedereen hiervoor. Ik neem samen met de club enkele initiatieven omdat het ongeval een grote impact op mij en vele anderen had. Ik zal me elke dag bewijzen en dit niet alleen met woorden, maar ook met concrete daden. De rechter zal beslissen wat de eventuele juridische gevolgen voor mij zullen zijn", aldus Kiyine.