'Proficiat Antwerp, maar een traditieclub als Beerschot keert terug'

'Proficiat Antwerp, maar een traditieclub als Beerschot keert terug'

09-06-2023 16:46
9

De stad Antwerpen kon feest vieren en zag Royal Antwerp FC afgelopen weekend de titel pakken. K. Beerschot V.A, de aartsrivaal van Antwerp, staat daarmee terug wat meer in de schaduw van The Great Old. De Kielse Ratten willen daar echter snel verandering in brengen.

In een interview met Het Laatste Nieuws feliciteerde Beerschot-voorzitter Francis Vrancken Antwerp wel met de titel, al plaatste hij daar ook enkele kanttekeningen bij. "We wensen Antwerp proficiat met de titel, dat respect moeten we hebben", begon hij. "Voor de stad Antwerpen is het mooi. Geld speelt in het huidige topvoetbal een grote rol. We hebben nu niet de budgetten van Antwerp, maar vechten met onze mogelijkheden."

Een groot verschil in financiële slagkracht tussen beide clubs, maar volgens Vrancken kan men bij Antwerp toch niet op hun lauweren gaan rusten. Hij is van plan om met Beerschot het vuur weer aan de schenen te leggen van Antwerp.

"Wie was vijftien jaar geleden de eerste club in Antwerpen? Je mag een traditieclub als Beerschot nooit uit het oog verliezen om terug te keren. We gaan er samen met onze achterban alles aan doen om een mooie club in de toekomst te zijn", besloot Vrancken.